Afgelopen zondag, 2 juni 2019, trokken we met 9 speleo's naar de Abime des Lesves. Iedereen heeft zich goed geamuseerd en onze nieuwere leden hebben de kennis van hun technieken nog wat bijgeschaafd.

Ikzelf heb me vooral bezig gehouden met het equiperen. In de voorbereiding kroop een beetje tijd. Ik had nog wel een equipeerfiche van vroeger en ken de grot ook wel relatief goed, maar desondanks had ik toch wat teveel materieel mee (je wilt toch zeker beneden geraken).

Bij gebrek aan een goede equipeerfiche online, deel ik hier wat ik gebruikt heb aan materieel en waar:

Op een eigenlijk onmenselijk vroeg uur loopt mijn wekker af. Geen getreuzel deze keer om uit bed te komen want om 5u zullen een deel van mijn clubgenoten voor mijn deur staan om mij op te pikken. Dit voor een weekend naar de steengroeves van Savonnières-En-Perthois en Méry-Sur-Oise (Carrière Hennoque en La Louisette).

Beste lezer,

het verslag van onze Interclub van 2017 kan je terugvinden onder "Downloads / Publicaties". Klik op de link om het te kunnen downloaden.

Een jaarlijkse traditie: bezoek aan het speleo parcours van Barchon. De foto's van Carlo Van Breda vind je in onze fotogalerij.

Vorige zondag trokken we naar een klimzaal (gehuurd) te Dessel onze touwtechnieken wat op te frissen. De zaal is vooral bedoeld voor het oefenen van industriële touw- en hoogtereddingstechnieken, maar ook bruikbaar om de basis speleotechnieken aan te leren.

En het was een succes. Op 2 leden na, hebben we alle leden gedurende minstens enkele uren mogen verwelkomen.

En was onze interclub naar de Aude de moeite dit jaar? Denk het wel:

  

 Meer foto's vind je in de volgende fotogalerijen: